mijn persoonlijke coacH
ook jouw coach

Professionele rouwbegeleiding

Een rouwcounselor heeft dezelfde taak als een counselor maar nu wordt de aandacht gevestigd op het proces van rouwen.
Rouw is een normale reactie op een verlies. Het is een proces dat men moet doormaken om daarna verder te kunnen gaan met het leven. Steun door een rouwcounselor kan daarbij helpend zijn.

En als ik dood ben, huil maar niet. Ik ben niet echt weg moet je weten. Het is maar een lichaam dat ik achterliet. Dood ben ik pas, als jij me bent vergeten.
(Bram Vermeulen, 1946 - 2004)Rouw kan te maken hebben met het daadwerkelijk verlies van een partner, kind, familielid, (huis)dier maar ook met iets wat niet gebeurd is en met iets wat je hebt en wat langzaam verdwijnt:

- geen kinderen kunnen krijgen
- gemiste kansen in het verleden
- verlies van de jeugd
- verlies van een relatie
Nabestaanden hebben na het overlijden van een dierbare extra behoefte aan een betrokken persoon die op een niet-veroordelende wijze echt luistert. Niet alleen de steun van naasten, maar ook van een rouwtherapeut kan tijdens het rouwproces wenselijk of helpend zijn.
Vaak wordt ten onrechte gedacht dat de hulp van een rouwtherapeut alleen ingeroepen kan worden als het rouwproces vastloopt. 
Een rouwtherapeut is er juist ook voor om nabestaande(n) in de moeilijkste periode van hun leven te steunen, ervaringen te delen die voor heel veel zingeving kunnen zorgen.

Ook bij andere soorten van rouw kan de steun van een rouwtherapeut wenselijk zijn.

Ik begeleid je bij het verwerkingsproces en bied je daarnaast steun en perspectief. Je wordt geholpen bij het uiten van gevoelens, het verlies een plek te geven en bij het verminderen van eenzaamheid. Dit alles in jouw eigen omgeving want als ambulant rouwtherapeute kom ik naar je toe.
Ieder proces bij rouwbegeleiding is uniek. Dit betekent dat iedere begeleiding er anders uit zal zien, afhankelijk van de behoeften van de nabestaande(n).
Hoewel wij leven met verdriet, nadat de dood hem van ons nam, blijft de band die niemand ziet en niemand ooit verbreken kan.

Het fonkelende sterretjeHet fonkelende sterretje is gespecialiseerd in rouwbegeleiding na het overlijden van een (huis)dier.
Door eigen ervaring waarvan 2 overlijden binnen 7 weken en 3 binnen een halfjaar kwam ik er achter dat er voor de nabestaanden van (huis)dieren geen enkele steun te vinden is. Veel mensen krijgen de eerste weken steun van de omgeving maar dan is het over, lang genoeg geweest. Terwijl het rouwproces nog niet voltooid is blijft er nog meer leegte achter. Je kan bij niemand meer terecht terwijl je juist nog zo'n behoefte hebt aan steun en een luisterend oor.Ik kan het verlies niet terug draaien maar kan je wel helpen op jouw eigen tempo om weer tot jezelf te komen en te zorgen dat je je beter gaat voelen in je veranderende wereld.
Rouwbegeleiding is er natuurlijk ook voor kinderen.


De bewoner van het kamertje in mijn hart ben jij die ik niet meer
kan voelen met mijn handen maar wel met mijn hart.